Ginseng gunstig voor sport en studies

Ginseng verwijst naar elf verschillende variëteiten van een korte, langzaam groeiende plant met vlezige wortels. Het wordt verondersteld dat Ginseng het welzijn herstelt en verbetert. Het is een van de meest populaire kruidenremedies.
De kruiden bestaan ​​uit een lichtgekleurde, gevorkte wortel, een relatief lange stengel en groene bladeren met een ovale vorm.

Van zowel Amerikaanse ginseng (Panax quinquefolius, L.) als Aziatische ginseng (P. Ginseng) wordt aangenomen dat ze de energie verhogen, het bloedsuiker- en cholesterolgehalte verlagen, stress verminderen, ontspanning bevorderen, diabetes behandelen en seksuele disfunctie bij mannen beheersen.
Je vindt ginseng in de concentratiepil BlokPil, Beste concentratie pil studenten.

Voordelen
Ginseng-partij
Ginseng heeft naar verluidt meerdere gezondheidsvoordelen. Er is echter verder onderzoek nodig om deze te bevestigen.
Ginseng wordt van oudsher gebruikt om een ​​reeks medische aandoeningen te ondersteunen.

Meer onderzoek is nodig om het nut ervan als supplement te bevestigen. Er wordt echter beweerd dat ginsenosides, chemische componenten die worden aangetroffen in ginseng, verantwoordelijk zijn voor het klinische effect van het kruid.

Westerse wetenschappers en gezondheidswerkers stellen vaak vraagtekens bij de medicinale eigenschappen van ginseng. Er is geen overtuigend bewijs dat de werkelijke effectiviteit ervan bepaalt.

Ginseng-producten kunnen variëren in kwaliteit en geneeskrachtige eigenschappen. Het is sterk aan te bevelen de ingrediënten van ginseng-producten vóór aankoop te controleren. Sommige producten blijken een kleine of verwaarloosbare hoeveelheid ginseng te bevatten en sommige bevatten andere stoffen.

Onderzoekers suggereren dat de volgende gezondheidsvoordelen verbonden zijn met ginseng:

Verhoogde energie
Ginseng kan helpen bij het stimuleren van fysieke en mentale activiteit bij mensen die zich zwak en moe voelen. Een studie onthulde dat ginseng goede resultaten liet zien bij het helpen van kankerpatiënten met vermoeidheid.

De energie-opwekkende effecten van ginseng werden echter alleen waargenomen bij mensen die momenteel worden behandeld. Ginseng vertoonde geen statistisch significante verbeteringen bij mensen die al een kankerbehandeling hadden voltooid.

Scherpere cognitieve functie
Vrouw die figuurzaag voltooit
Ginseng heeft effecten op het denkvermogen aangetoond, daarom is het een goede aanvulling als je je moet concentreren.
Ginseng kan denkprocessen en cognitie verbeteren. Onderzoek gepubliceerd in The Cochrane Library onderzocht de juistheid van deze claim.

De studie zegt dat ginseng voordelen lijkt te bieden voor cognitie, gedrag en kwaliteit van leven. De auteurs van de review waarschuwden echter dat, ondanks enkele positieve bevindingen, studies die waren opgenomen in de systematische review geen overtuigend bewijs leverden voor de effectiviteit van ginseng als een cognitieve booster.

Het is echter in dit stadium niet mogelijk om te weten of opname van ginseng in een voedingsproduct het gewenste cognitieve effect zou hebben.