Nieuwe manieren om jouw geheugen te verbeteren

Iedereen krijgt, vooral als we ouder worden, geheugenproblemen. We vergeten soms verjaardagen en afspraken. Soms ben je midden in een zin en ben je opeens vergeten wat je wilde gaan zeggen. Deze willekeurige momenten van vergeetachtigheid zijn normaal en betekenen meestal dat je moe of gestrest bent. Het goede nieuws is dat recent onderzoek enkele eenvoudige strategieën heeft blootgelegd, die je kunt gebruiken om je geheugen een boost te geven.

 

Gebruik Epsom-zout in je bad. Epsom-zout zit boordevol met magnesium. Magnesium bevat een verbinding, die synapsen en zenuwverbindingen in de hersenen versterkt. Door het magnesiumgehalte in je bloedbaan te verhogen, kun je geheugenverlies tegengaan en je leervermogen verbeteren. Als je een bad kunt nemen met Epsom-zout, wordt het magnesium via je poriën opgenomen, waardoor het magnesium sneller in je systeem komt dan wanneer je een magnesiumsupplement zou innemen.

 

Neem ook vitamine B3. Volgens medische experts van het Henry Ford-ziekenhuis in Detroit kan vitamine B3 (ook wel bekend als niacine) de hersenfunctie bij mensen die beroertes hebben gehad herstellen en de groei van nieuwe bloedvaten in de hersenen bevorderen. Zij adviseren je om per dag 14mg aan magnesium via supplementen of via het eten van bieten, biergist, zalm, tonijn of pinda’s te eten, want deze zitten allemaal boordevol magnesium.

 

Bekijk eens een trieste film. Tijdens een recent onderzoek ontdekten onderzoekers dat je door jezelf tijdelijk verdrietig te maken gerichter en aandachtiger kunt worden en gebeurtenissen uit het verleden duidelijker kunt herinneren. Je verdrietig voelen door bijvoorbeeld naar een trieste film te kijken, geeft je hersenen een boost.

 

Kauwgom. Recent onderzoek in Japan suggereert dat het kauwen de hartfrequentie verhoogt en dat daardoor meer zuurstof naar de hersenen wordt gestuurd. Maar als je kauwgom kauwt, zorg er dan wel voor dat je omwille van je tanden suikervrije kauwgom kauwt.

 

Eet avocado’s. Avocado’s bevatten oleïnezuur, dat tijdens het verteringsproces signalen in de hersenen kan veroorzaken die het geheugen kunnen verbeteren, wat resulteert in een beter langetermijngeheugen.

 

Van de makers van Blokpil.nl