Waarom heeft iedereen Proteineproducten?

WAAROM HEEFT IEMAND PROTEÏNEPOEDER NODIG?

Bij de woorden “proteïnesupplement” denken de meeste mensen aan enorme bodybuilders die spieren zo groot als die van Mr Olympia willen krijgen. Proteïne wordt meestal niet met de gewone sportschoolganger geassocieerd.
Het bodybuilder stereotype was vroeger waar, maar meer en meer vrouwen zien in dat proteïnesupplementen nuttig en zelfs nodig kunnen zijn voor iedereen die sport.
Elk type sport, van lopen tot gewichtheffen tot Zumba, heeft spieren nodig, wat goed is! Zelfs als je slank wilt zijn heb je spiergroei en -onderhoud nodig. Wat onze individuele fitnessdoelen ook zijn, we hebben allemaal spieren nodig.
Het lichaam bouwt spieren op van proteïnes. Zonder genoeg proteïnes, duurt het langer om te recupereren van sporten en is er meer vermoeidheid en spierstijfheid. Een proteïnepoeder nemen, geeft je lichaam gewoon alle materialen dat het nodig heeft om de spieren terug op te bouwen na gebruik.

VERSCHILLEN TUSSEN MANNEN EN VROUWEN

Ik hoor vaak dat vrouwen bang zijn om “te gespierd” te worden met proteïnepoeder. Natuurlijk willen we er niet uitzien als de Hulk, maar gelukkig is deze angst ongegrond.
Mannen kunnen sneller gespierd worden om 2 redenen: Ze zijn over het algemeen groter, en produceren het hormoon testosteron. Testosteron is datgene dat mannen een diepe stem, gezichtsbeharing, brede schouders en grote spieren geeft.
Vrouwen produceren veel minder testosteron dan mannen. Daardoor is het fysiek onmogelijk om “te gespierd” te worden zonder het gebruik van hormonen of steroïden.
Doordat ze groter zijn, hebben mannen meer spiermassa. Dit betekent dat de gemiddelde man meer proteïne nodig heeft dan de gemiddelde vrouw.
“Deze verschillen tussen mannen en vrouwen betekenen dat je je geen zorgen hoeft te maken over het krijgen van te grote spieren door een proteïnepoeder te nemen of zelfs gewichtstraining te doen.
Er is zelfs goed nieuws voor ons! Aangezien we niet zo veel proteïne als mannen nodig hebben, moeten we er geen grote dosissen nemen om spieren herop te bouwen.
Deze verschillen tussen mannen en vrouwen betekenen dat je je geen zorgen moet maken over het krijgen van te grote spieren door een proteïnepoeder te nemen, of zelfs aan gewichtstraining te doen.
We hebben geen ander type proteïne nodig dan mannen; – alle spieren zijn gemaakt van hetzelfde materiaal – we hebben gewoon minder nodig.

EEN PROTEÏNEPOEDER KIEZEN ALS VROUW

Zoals we al besproken hebben, hebben mannen en vrouwen allebei proteïne nodig; vrouwen hebben gewoon minder nodig. Daardoor zijn de meeste proteïnepoeders uniseks. Vrouwen nemen gewoon kleinere dosissen om aan hun macrovoedingsstoffenbehoefte te voldoen.
Een vrouw kan exact hetzelfde proteïne nemen als een man maar de hoeveelheid kan erg verschillen. Toch is er een groeiende markt met proteïneproducten speciaal voor vrouwen die voordelen bieden voor de vrouwelijke atleet.
De meeste bevatten extra vitamine D, foliumzuur en calcium, vitaminen en mineralen waarvan veel vrouwen een tekort hebben.
Deze toevoegingen lijken misschien geen gevolgen te hebben, maar zijn eigenlijk uitstekende voordelen als je het meeste uit je supplementkeuze wilt halen.
Als je geen oud proteïnepoeder wilt gebruiken, maar eigenlijk op zoek bent naar een optimale keuze voor vrouwen, stel ik de volgende richtlijnen voor:
• Proteïnebron arm aan proteins zoals wei isolaat, soja of erwt • Geen extra koolhydraatbronnen zoals aardappel of maïs
• Toegevoegde vitamines/mineralen zoals calcium of ijzer
Wat je ook kiest, traditioneel of nieuw, zorg ervoor dat je weet hoeveel proteïne in elke dosis zit. Over het algemeen bevat één schep proteïnepoeder 20-30 gram proteïne. Het is cruciaal om te weten hoeveel proteïne je nodig hebt om je doel te bereiken!

Het is zeldzaam, maar sommige proteïnes bevatten mannelijke ingrediënten, zoals testosteronboosters. Deze producten mogen niet door vrouwen genomen worden.

Als ik proteïne koop, maak ik eerst een lijst met goede formules door gebruik te maken van de richtlijnen hierboven. Daarna gaat het alleen nog maar over de beste waarde en een smaak waar je van houdt vinden. FitMiss Delight is mijn favoriet. Het heeft een fantastische formule, een goede prijs-kwaliteitverhouding, en ik hou echt van de smaak, de vanille chai smaak is fantastisch, vooral als je het mengt met andere dingen voor jouw shake.